Mai multe companii au sistat zborurile spre Israel

Companiile aeriene Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis suspendarea zborurilor spre Israel, din cauza rachetelor lansate de militanţi Hamas în contextul conflictului cu armata israeliană.

Ministrul israelian al Transporturilor a afirmat marţi că nu există "niciun motiv" pentru suspendarea zborurilor spre Israel, potrivit unor declaraţii redate de purtătorul de cuvânt al Autorităţii Aeronautice Civile Israeliene, relatează AFP.

Mai multe companii aeriene americane şi europene au decis să-şi anuleze zborurile prevăzute în următoarele zile din cauza unor îngrijorări privind securitatea în regiune, după căderea unei rachete, marţi, la câţiva kilometri nord de aeroportul Ben Gurion de la Tel Aviv.

"Ministrul Transporturilor Israel Katz a contactat în această seară companiile americane pentru a le explica că decolarea şi aterizarea pe aeroportul Ben Gurion nu prezintă nicio problemă de securitate nici pentru aparate, nici pentru pasageri", a anunţat purtătorul de cuvânt.

"Nu există niciun motiv pentru ca societăţile americane să-şi anuleze zborurile şi să cedeze terorismului", a adăugat el, citându-l pe ministrul Israel Katz.

VEZI ȘI: Mii de palestinieni fug din cartierul Shajaya (Gaza), numeroase victime pe străzi

Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană recomandă companiilor europene să evite cursele aeriene spre Israel până la stabilizarea situaţiei, din cauza riscului unor atacuri cu rachetă.

Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană (AESA) a luat această decizie după un atac cu rachete care a avut loc în apropierea aeroportului din Tel Aviv.

"Am decis suspendarea zborurilor până la noi ordine, urmărim situaţia îndeaproape", a comunicat compania Air France.

La rândul său, compania germană Lufthansa a anunţat suspendarea zborurilor spre Israel timp de 36 de ore.

Companiile Delta Airlines, US Airways şi United Airlines au anulat mai multe zboruri spre Israel în cursul zilei de marţi.

Decizii similare au luat companiile Brussels Airlines, EasyJet, Air Canada şi KLM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel