Mai multe clădiri din țară vor fi iluminate în albastru

Data de 2 aprilie este o zi importantă pentru foarte mulți oameni.

Această dată marchează Ziua Internațională a Autismului, problemă de care suferă o persoană din 68. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii autismului.

Cu prilejul zilei de 2 Aprilie, Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist organizează, prin intermediul fundațiilor și asociațiilor membre, o serie de manifestații și evenimente, atât în București cât și în țară, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a publicului asupra autismului, dar și de a atrage atenția autorităților asupra nevoilor comunității persoanelor cu autism din România.

De asemenea, ca în fiecare an, pe 2 Aprilie, organizațiile din România se raliază campaniei internaționale "Light It Up Blue", prin iluminarea în albastru a mai multor clădiri instituționale importante, din București și din țară.

La ora 11.00, va avea loc un miting în Parcul Colțea din Piața Universității, cu recompunerea, pe paviment, a fundei puzzle, simbol al luptei pentru cauza autismului. După aceea, la ora 12.30, vorbim despre plecarea în marș către Piața Unirii, iar o jumătate de oră mai târziuse vor lansa baloanele albastre, în Parcul Unirii. În intervalul orar 21.00 - 00.00, clădirile Parlamentului și Ateneului Român vor fi iluminarea în albastru.

În aceeași perioadă, alte organizațiile membre FEDRA desfășoară acțiuni și manifestații publice în orașele: Baia Mare, Bistrița Năsăud, Brașov, București, Cluj Napoca, Craiova, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Suceava, Tulcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel