Verificare după conflictul mortal și accidentul grav din Piața Constituției. MAI a suplimentat dispozitivul de ordine publică

Foto  Facebook Cristian Mateescu
Foto Facebook Cristian Mateescu

Au loc verificări la nivelul MAI după evenimentele produse în fața Parlamentului: accidentul grav, care s-ar fi produs în urma uneiu curse, dar și bătaia între clanuri, din care a rezultat uciderea unui tânăr de 30 de ani și rănirea gravă a unui de 21 de ani. 

”Având în vedere evenimentele petrecute în ultimele 48 de ore în Piaţa Constituţiei, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialişti ai Corpului de Control al MAI şi ai structurilor de control din IGPR şi IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în zona respectivă a Capitalei, pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

Piaţa Constituţiei este un loc de atracţie turistică, un punct de întâlnire al tinerilor, dată fiind vecinătatea cu Palatul Parlamentului, o zonă în care în mod frecvent au loc spectacole sau aniversări. Acest perimetru necesită implicit o atenţie sporită din partea forţelor de ordine publică.

Verificarea dispusă va avea în vedere evaluarea managementului activităţii de ordine publică exercitat la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru dimensionarea dispozitivului de ordine publică, de natură a asigura siguranţa stradală şi protecţia cetăţenilor, dar şi cauzele şi împrejurările care au condus la producerea acestor evenimente.

În cursul zilei de astăzi, conducerea MAI a dispus deja suplimentarea dispozitivului de ordine publică pentru zona Piaţa Constituţiei, iar în raport de rezultatul verificărilor vor fi dispuse şi alte măsuri în consecinţă.” este anunțul MAI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel