MAI, în alertă din cauza vremii! Peste 500 de angajaţi au intervenit în ultimele 24 de ore

Vreme rea
Vreme rea

Angajaţii din structurile MAI au intervenit în ultimele 24 de ore, din cauza vremii nefavorabile, în 46 de localităţi din 14 judeţe ale ţării, l-a informat vineri dimineaţă ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, pe premierul Dacian Cioloş, la Comandamentul de iarnă de la sediul ministerului.

'În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, am înregistrat fenomene meteo deosebite şi au fost luate măsuri pe raza a 14 judeţe. Din punctul de vedere al MAI, am avut peste 500 de angajaţi cu 305 mijloace care au intervenit în ultimele 24 de ore. Am avut 46 de localităţi afectate, am intervenit în gestionarea situaţiilor, am avut 336 de anexe gospodăreşti inundate, grădini inundate - 167, subsoluri inundate - 10. Am restricţionat traficul pe trei drumuri naţionale şi pe patru drumuri judeţene', a menţionat Tobă.

El a adăugat că pentru perioada următoare sunt pregătiţi pentru a interveni în orice situaţie 40.000 de angajaţi - pompieri, jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră.

'Din punctul de vedere al MAI, pentru perioada următoare, am făcut o analiză şi suntem pregătiţi pentru a acţiona. Avem 40.000 de angajaţi - pompieri, jandarmi, poliţişti, Poliţia de Frontieră - cu 730 de mijloace, pregătiţi pentru a interveni pentru orice fel de situaţie. Vom acorda o atenţie deosebită activităţilor de prevenire, astfel încât să putem să informăm populaţia, să putem să informăm cetăţenii pentru a şti şi a lua măsurile din timp', a spus Tobă.

Ministrul de Interne a mai precizat că au fost identificate zonele de risc şi au fost concentrate efectivele astfel încât timpul de intervenţie să fie foarte scurt.

'Vom lua măsuri de restricţionare a traficului rutier acolo unde starea drumurilor sau evenimentele meteo impun acest lucru. Vom lua măsura închiderii arterelor de circulaţie şi deja am aplicat, tocmai pentru a putea să intervenim cu utilajele de deszăpezire sau a putea să intervenim. Totodată, am luat măsuri cu privire la respectarea legislaţiei din punct de vedere al autovehiculelor cu anvelope de iarnă şi cu tot ceea ce înseamnă pregătirea pentru iarnă', a subliniat ministrul Tobă.

Acesta a mai spus că Poliţia Română a aplicat deja cinci sancţiuni contravenţionale pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

'Am cerut ca acest lucru să fie făcut cu mult mai multă fermitate, inclusiv de către administratorii drumurilor, de către societăţile comerciale care au obligaţii contractuale de deszăpezire', a susţinut Tobă. Nu în ultimul rând, ministrul de Interne s-a referit la colaborarea cu autorităţile locale pentru identificarea şi ajutorarea persoanelor care necesită asistenţă medicală, dar şi pentru sprijinirea persoanelor fără adăpost.

'Am cerut la nivelul autorităţilor locale sprijinul pentru a putea să identificăm toate persoanele care necesită asistenţă medicală, astfel încât să fim pregătiţi şi dacă este cazul să-i transportăm din timp către unităţile spitaliceşti. De asemenea, împreună cu autorităţile publice locale, vom lua măsuri pentru gestionarea corespunzătoare a persoanelor fără adăpost, a bătrânilor din localităţile izolate', a afirmat Petre Tobă. 

El a spus că împreună cu Institutul Naţional de Meteorologie va fi monitorizat tot ceea ce înseamnă evoluţia vremii şi va informa cetăţenii, menţionând că a luat legătura şi cu Ministerul Transporturilor pentru a pune la dispoziţie şenilatele şi autofrezele astfel încât, dacă vor fi situaţii deosebite, echipajele SMURD să intervină imediat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel