Mai frig în casă, fără aer condiționat, munca de acasă și utilizarea transportului public - strategia Europei în plină criză. Așa s-ar reduce fluxul de bani către Rusia

foto pexels/ Strategia Europei în fața Moscovei
foto pexels/ Strategia Europei în fața Moscovei

Comisia Europeană insistă asupra strategiei conform căreia europenii ar trebui să facă ceva mai puțină căldură în casă, pentru a lupta, în acest fel, cu Rusia. 

Lucrați de acasă și reduceți căldura pentru a reduce dependența de combustibilul rusesc și, astfel, veți putea ajuta Ucraina - acesta este îndemnul Agenției Internaționale a Energiei (AIE) și al Comisiei Europene.

AIE și Comisia Europeană au prezentat o serie de sfaturi de economisire a energiei pentru a-i încuraja pe cetățenii UE să își reducă facturile la energie și dependența de combustibilul rusesc, scrie CNN, conform Mediafax. 

Într-un comunicat de presă transmis joi, directorul executiv al AIE, dr. Fatih Birol, a declarat că ”utilizarea unei cantități mai mici de energie este o modalitate concretă de a ajuta poporul ucrainean și de a ne ajuta pe noi înșine”.

”Reduce fluxul de bani către Armata Rusiei”

Birol a adăugat că măsurile sugerate pot ”reduce fluxul de bani către Armata Rusiei și ne pot ajuta să ne punem pe calea unei planete mai curate și mai durabile”.

Printre măsurile recomandate se numără: reducerea încălzirii, utilizarea mai puțin a aerului condiționat, lucrul de acasă și călătoria cu mijloacele de transport în comun atunci când este posibil. De asemenea, se precizează că guvernele ar putea oferi ”stimulente financiare” prin reducerea tarifelor de călătorie și prin sprijinirea instalării de panouri solare.

Potrivit comunicatului de presă, dacă aceste acțiuni ar fi susținute de toți cetățenii Uniunii Europene, atunci ”s-ar economisi suficient petrol pentru a umple 120 de super tancuri și suficient gaz natural pentru a încălzi aproape 20 de milioane de locuințe”.

De fapt, aceasta este strategia RePowerEU.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a remarcat că ”este important ca cetățenii noștri să fie conștienți de faptul că comportamentul lor poate avea o influență pozitivă asupra consumului de energie și cu o mică schimbare de comportament, colectiv, putem avea un impact uriaș asupra consumului de energie.” El a subliniat că, ”schimbându-ne comportamentul de cetățeni”, putem ”elimina o parte din dependența noastră de gazul rusesc.” Nu este un recurs, a ținut să precizeze vicepreședintele Comisiei Europene, ci este ”informație pentru cetățenii noștri și cred că sunt informații foarte utile”, a adăugat acesta.  Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel