Mai devreme sau mai târziu Lukaşenko trebuie să plece, susţine Svetlana Tihanovskaia

Oamenii din Belarus nu îi vor permite preşedintelui Aleksandr Lukaşenko să îi trateze la fel ca înainte şi acesta va trebui să plece, mai devreme sau mai târziu, a declarat candidata opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia, într-un interviu publicat sâmbătă de Reuters.

Lituania i-a oferit azil Svetlanei Tihanovskaia, care a părăsit Belarusul după alegerile prezidenţiale din 9 august. Tihanovskaia a adăugat că primeşte o mulţime de telefoane de la lideri internaţionali, inclusiv din Regatul Unit şi Germania, cărora le cere să sprijine opinia publică din Belarus şi să respecte suveranitatea acestei ţări, transmite Agerpres.

Ea a mărturisit că se simte în siguranţă în Lituania şi că este însoţită de gărzi de corp, dar a refuzat să facă alte comentarii privind securitatea sa.

În ultimele două săptămâni, zeci de mii de demonstranţi au ieşit pe străzile din Minsk şi din alte oraşe din Belarus pentru a protesta contra realegerii controversate a lui Aleksandr Lukaşenko (65 de ani) în funcţia de preşedinte, în alegerile prezidenţiale din 9 august. Opoziţia, care este convinsă că votul a fost fraudat, a anunţat o grevă generală în semn de protest, în timp ce liderul de la Minsk invocă rezultatele oficiale ale scrutinului, ce îi acordă peste 80% din sufragii, iar candidatei opoziţiei Svetlana Tihanovskaia doar 10%.

Poliţia belarusă a intervenit brutal împotriva protestatarilor, reţinând mii dintre aceştia, dintre care mulţi au declarat că au fost torturaţi în detenţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel