MAI: Cine sunt membrii echipajului SMURD decedaţi în R. Moldova

Cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD, prăbuşit în Republica Moldova, sunt comandorul Doru Gavril, 53 de ani (comandant), căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani (copilot), dr. Mihaela Dumea, 39 de ani (medic specialist medicină de urgenţă, asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Gr. T. Popa'' Iaşi) şi Gabriel Sandu, 38 de ani (asistent medical principal medicină de urgenţă).

Potrivit MAI, comandantul echipajului - comandor Doru Gavril, împuternicit comandant al Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi, era încadrat în structuri militare din 23 august 1985, iar în Ministerul Afacerilor Interne din 1 mai 2005, având o experienţă de zbor pe elicopter de 4.181 de ore. Era absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie 'Aurel Vlaicu'. Era căsătorit şi avea un copil.

Copilotul - căpitan-comandor Voicu Şocae, pilot de elicopter, era încadrat în structuri militare din 26 iulie 2003, iar în Ministerul Afacerilor Interne din 1 septembrie 2008. Acesta avea o experienţă de zbor pe elicopter de 1.480 de ore, era absolvent al Academiei Forţelor Aeriene 'Henri Coandă' Braşov din anul 2003. Era căsătorit şi avea doi copii.

Dr. Mihaela Dumea, medic specialist medicină de urgenţă, asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa din Iaşi, avea 39 de ani şi era încadrată la UPU SMURD Iaşi de 11 ani. Avea o experienţă de 5 ani pe elicopter. Era căsătorită şi avea un copil. Gabriel Sandu, asistent medical principal medicină de urgenţă, avea 38 de ani, era încadrat la UPU SMURD Iaşi de 16 ani şi avea o experienţă de 11 ani pe elicopter. Era căsătorit şi avea un copil.

Conform MAI, misiunea de joi era al 12-lea zbor al elicopterului în Republica Moldova, în baza acordului transfrontalier pentru intervenţii în caz de urgenţe medicale. MAI precizează că aparţinătorii celor decedaţi în misiune au fost anunţaţi de echipe de poliţişti şi psihologi, iar ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus pregătirea acordării sprijinului pentru familiile angajaţilor MAI, conform prevederilor legale. De asemenea, ministrul Petre Tobă a contactat Ambasada României în Republica Moldova, care se va implica în formalităţile de repatriere a trupurilor celor decedaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel