MAI a făcut bilanțul incidentelor de la Parlament. Câte persoane au primit amendă

Ministerul Afacerilor Interne a venit cu precizări după incidentele de astăzi de la Parlament.

Actualizare: În legătură cu activitatea de identificare a unor participanţi la adunarea publică, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti transmite că autovehiculul de transport persoane a fost oprit de Poliţia Rutieră, în cooperare cu jandarmi ai DGJMB. Unul dintre jandarmii implicaţi în activitatea de legitimare a transmis către pasageri faptul că, dacă îşi prezintă identitatea, nu vor fi sancţionaţi pentru refuzul de a se legitima, conform prevederilor art. 2, pct. 31 din Legii nr. 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Acţiunea de identificare a persoanelor în cauză are drept scop verificarea posibilei implicări a acestora în comiterea de fapte antisociale pe timpul manifestaţiei de protest de la Palatul Parlamentului.

Știre inițială

Referitor la manifestarea publică neautorizată ce a avut loc astăzi, în perimetrul Palatului Parlamentului, MAI a făcut următoarele precizări:

- La acest moment, la sediul unei secţii de poliţie din Capitală, se află, la audieri, un bărbat, de 50 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de distrugere, asupra celor 4 autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea.

Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertăţii, din municipiul Bucureşti, iar în urma controlului corporal şi al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartuşe filtrante, un briceag multifuncţional, seringi sigilate, precum şi o staţie de emisie-recepţie. Faţă de bărbat, se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal, respectiv "Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

14 persoane au primit alegi de 140.000 lei

- Până în prezent, din verificările efectuate, a reieşit că 14 persoane, din cadrul a 6 organizaţii, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

- De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică şi s-au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 şi Legii nr. 61/1991.

- Patru autovehicule fac obiectul verificărilor, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de distrugere, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere prealabilă, conform prevederilor legale în vigoare.

- În paralel, cu privire la evenimentul de astăzi, sunt cercetate alte două infracţiuni, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional.

Activităţile de identificare şi sancţionare a participanţilor continuă, mai precizează Ministerul

Menţionăm că pentru clarificarea tuturor aspectelor referitoare la evenimentul în cauză, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a dispus Corpului de Control al M.A.I. să efectueze, de urgenţă, verificări cu privire la modul de organizare a dispozitivului care a acţionat, astăzi, în timpul manifestării publice neautorizate, de la Palatul Parlamentului. Precizăm, totodată, că datele sunt în dinamică, urmând ca la finalizarea tuturor verificărilor, rezultatele finale şi măsurile dispuse să fie făcute publice, încheie MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel