MAI: 2000 de POSTURI DISPONIBILE

MAI a finalizat calendarul de admitere în instituţiile de formare profesională ale MAI şi ale altor instituţii care pregătesc personal pentru MAI, în acest an fiind disponibile 2.000 de locuri disponibile.

Academia de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' scoate la concurs, pentru sesiunea 2017, 850 de locuri pentru viitori ofiţeri ai MAI. Dintre acestea 640 sunt fără taxă şi 210 cu taxă.

Candidaţii pot concura pentru locurile scoase la concurs de Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Facultatea de Pompieri sau Facultatea de Arhivistică.

Școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne scot la concurs 1.434 de locuri pentru agenţi de poliţie, agenţi de poliţie de frontieră, subofiţeri de jandarmi şi subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă.

MAI beneficiază şi de 123 de locuri la instituţiile de învăţământ ale altor structuri din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională.

Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează de către inspectoratele generale care au locuri aprobate la aceste instituţii - Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate/ reşedinţă.

Cererile de înscriere la concursul de admitere se depun până la data de 26 mai 2017, iar pentru şcolile postliceale ale MAI, până la data de 21 iulie 2017. 

Următoarea etapă, respectiv înscrierea la instituţiile de învăţământ ale candidaţilor MAI, care au fost declaraţi apt psihologic şi medical şi îndeplinesc şi celelalte condiţii de participare la concurs, se realizează la sediile acestora, potrivit calendarului concursului de admitere stabilit de fiecare instituţie de învăţământ şi afişat pe site-ul propriu, în secţiunea privind admiterea.

Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs.

Pentru a se putea înscrie la examenele de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere, respectiv să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar şi pe locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi 23 de ani împliniţi în cursul anului 2017 pentru candidaţii la Academia Naţională de Informaţii 'Mihai Viteazul', menţioneayă comunicatul MAI.

[citeste si]

Printre calităţile necesare viitorilor candidaţi se numără capacitate de comunicare, rezistenţa la efort, conduită şi comportament moral, dorinţa de promovare a valorilor sociale şi morale, spirit de echipă, implicare în asigurarea respectării regulilor şi legii, corectitudine în îndeplinirea sarcinilor, spirit de dreptate, rezistenţa la stres, interes privind rezolvarea unor probleme ale comunităţii, deschidere faţă de problematica şi principiile integrării europene, cunoaşterea şi respectarea drepturilor omului, simţ civic, încredere în forţele proprii.

Oferta de şcolarizare propusă de MAI poate fi consultată pe pagina web a ministerului, la secţiunea 'Carieră/Instituţii de Învăţământ/Formare Profesională/Admiterea în instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne şi în alte instituţii care pregătesc personal pentru M.A.I/Sesiunea 2017-Oferta de şcolarizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1