Magnatul Donald Trump intră în cursa republicană pentru alegerile prezidențiale 2016 din SUA

Miliardarul american Donald Trump și-a anunțat, marți, candidatura la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale din 2016.

”Voi fi președintele celor mai mărețe lucruri pe care Dumnezeu le-a creat”, a spus magnatul imobiliar, în discursul de lansare susținut la celebrul său Trump Tower din Manhattan, potrivit Agerpres.

Văzut cu șanse minime de a obține nominalizarea republicanilor, miliardarul va anima cu siguranță competiția, deja extrem de numeroasă. Unsprezece candidați au anunțat deja că vor concura în alegerile primare republicane, cel mai recent dintre aceștia fiind fostul guvernator al statului Florida, Jeb Bush, fiul și, respectiv, fratele ultimilor doi președinți republicani.

Donald Trump, în vârstă de 69 de ani, deține mai multe hoteluri și este gazda unui reality-show, ”The Celebrity Apprentice”, la postul NBC. El a cochetat și în trecut cu ideea unei candidaturi la alegerile prezidențiale, însă este pentru prima dată când își anunță oficial intrarea în cursa pentru Casa Albă.

Într-un sondaj Reuters/Ipsos, Donald Trump este plasat pe locul al 12-lea din 13 potențiali candidați republicani, în fruntea cărora se află Jeb Bush.

Vezi și: Încă un Bush la Casa Albă. Jeb Bush se lansează în cursa pentru prezidenţiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel