Magistrații Curții de Apel, Tribunalului și Judecătoriei Cluj, decizie privind reluarea activităţii

Magistrații Curții de Apel Cluj, Tribunalului Cluj și Judecătoriei Cluj-Napoca au decis reluarea activității de judecată, miercuri, după ce aceasta fusese suspendată din 22 ianuarie în semn de protest față de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu.

Purtătorii de cuvânt ai celor trei instanțe – Curtea de Apel Cluj, Tribunalul Cluj și Judecătoria Cluj-Napoca au declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că în adunările generale s-a decis reluarea activității de judecată, miercuri, după suspendarea care a avut loc în perioada 22-28 ianuarie, cu excepţia cauzelor având ca obiect adoptarea unor măsuri preventive în materie penală.

În perioada de suspendare a activității de judecată, ca semn de protest față de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților, au fost sute de dosare care au fost amânate la cele trei instanțe clujene. Pensiile speciale au fost eliminate, marți în ședința Camerei Deputaților din Parlament, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcand militarii și polițiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel