Magistrații Curții de Apel Cluj au decis dacă reiau sau nu activitatea

Rodica Mitu / 09 ian 2020 / 16:41 Salveaza PDF Comentarii

Magistrații Curții de Apel Cluj au decis reluarea activității de judecată începând de luni, sub rezerva rediscutării adoptării unei noi forme de protest.

Adunarea generală a judecărilor Curții de Apel Cluj a decis reluarea activității de judecată în toate secțiile Curții de Apel Cluj.

„În urma analizei efectuate, Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj a hotărât reluarea activităţii de judecată, la nivelul tuturor secţiilor Curţii de Apel Cluj, începând cu data de 13 ianuarie 2020, sub rezerva rediscutării, în viitorul apropiat, a adoptării unei forme adecvate de protest, în funcţie de evoluţia ulterioară cu privire la dezbaterea şi adoptarea posibilă a proiectului de lege privind eliminarea pensiei de serviciu a magistraţilor", se arată într-un comunicat remis joi de Curtea de Apel Cluj.

De asemenea, Adunarea generală a magistraților Curții de Apel Cluj a decis să solicite Consiliului Superior al Magistraturii să îşi asume în mod activ rolul de garant al justiţiei în toate componentele sale şi de prezervare a statutului judecătorului, care include şi dreptul la pensia de serviciu.

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28