EXCLUSIV  Magistrala BRUA. Silviu Hurduzeu, preşedintele CJ Caraş-Severin, despre avantajele proiectului: Asta este important

Gazoductul BRUA
Gazoductul BRUA
Președintele Consiliului Județean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a vorbit despre proiectul BRUA, magistrala de gaze care traversează şi judeţul Caraş-Severin. 

Silviu Hurduzeu a vorbit despre stadiul acestui important proiect şi a explicat care ar putea fi avantajele pentru judeţul Caraş-Severin. 

"E magistrala care traversează mai multe ţări, dar şi judeţul Caraş-Severin. Aproximativ nouă UAT-uri dinn nordul judeţului sunt traversate de această magistrală de gaz. Lungimea conductei pe teritoriul judeţului nostru e de 60 de kilometri. Important pentru noi e ca, în continuare, să vedem cum putem să beneficiem de acest lucru, chiar dacă această conductă nu are treabă cu consumul intern, teoretic. E o conductă care face posibilă transmiterea gazului în ambele direcţii. (...) Am avut discuţii la inaugurarea unei  staţii de comprimare cu preşedintele Transgaz şi îmi spunea că e bugetată pentru anul viitor construcţia unor magistrale de gaz pe teritoriul judeţului, pentru că în acest moment doar 30% din localităţile judeţului nostru sunt alimentate cu gaz", a declarat într-un interviu acordat DC News preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

VIDEO: 

 

Date despre BRUA: 

 

Magistrala BRUA este construită și operată de Transgaz. Proiectul are un impact economic semnificativ și un rol strategic, care depășește granițele țării noastre, asigurând creșterea importanței sale în regiune și la nivel continental. Magistrala de transport a gazelor naturale între România, Bulgaria și Ungaria (BRUA) face parte din ansamblul de măsuri menit să reducă dependența de gazele rusești și implicit influența Rusiei în politicile europene.  Importanța BRUA a fost consacrată la nivel european prin atribuirea statului de proiect de interes comun. Ca urmare, finanțarea construcției în valoare de 478,6 milioane de euro este realizată în principal din credite BERD și BEI, inclusiv printr-un grant nerambursabil în valoare de 179,6 milioane de  euro, oferit de Uniunea Europeană. Faza a II-a a construcției va mai însemna încă 68,8 milioane de euro. Conducta subterană traversează 79 unități administrativ-teritoriale  și 10 județe, încluzând  noi Stații Compresoare Gaz (SCG) la Podișor, Bibești și Jupa.

De asemenea, realizarea acestei infrastructuri deschide noi oportunităţi pentru implicarea furnizorilor de echipamente şi servicii energetice din România şi crează locuri de muncă pentru lucrările de execuţie şi pentru exploatare pe teritoriul României. Proiectul BRUA stimulează dezvoltarea economiei locale prin creşterea valorii terenurilor aflate în apropierea noii conducte şi creşterea numărului de gospodării și de agenţi economici ce se vor racorda la reţeaua de gaze naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel