Urmărește emisiunea live


Magazinele din aria școlilor, focar de boli

În Iaşi, 11 magazine din unităţi şcolare au fost amendate pentru că vindeau produse neconforme.

Amenzi de peste 5.000 de lei, sumă totală, au fost aplicate după ce au fost descoperite o serie de nereguli la 11 puncte de vânzare a produselor alimentare situate în perimetrul unităților de învățământ. În total, au fost verificate 15 astfel de magazine din județul Iași. Verificarea a fost demarată de prefectul județului Iași, Marian Grigoraş.

Potrivit Agerpres, Grigoraş a declarat miercuri că reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi fac parte din comisia mixtă de control desemnată.

„Am primit semnale că magazinele din incinta şcolilor nu respectă prevederile legale şi am decis efectuarea unor verificări. Puţină lume ştie că, de exemplu, la un astfel de magazin este interzisă comercializarea de băuturi răcoritoare, altele decât apa. Într-o primă fază au fost verificate 15 unităţi comerciale şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale. S-au identificat probleme la produse precum cornuri cu ciocolată, pizza, băuturi răcoritoare. Rezultatele acestor verificări vor fi transmise şi către Inspectoratul Şcolar Judeţean”, a declarat prefectul Marian Grigoraş. 

[citeste si]

Acesta susţine că va solicita o mai mare implicare a conducerilor unităţilor de învăţământ în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale de către unităţile comerciale, mai ales că li se comunică periodic o listă cu produsele care nu pot fi vândute elevilor. 

Inspectorii de control au aplicat trei avertismente pentru comercializarea de alimente care nu respectă limitele de la care acestea devin nerecomandate şi alte trei avertismente operatorilor economici la care s-a constatat că produsele preambalate erau expuse la comercializare fără a fi indicat preţul pe unitatea de măsură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel