MAE: Studentă româncă plecată cu Erasmus, moartă într-un accident în Spania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că o studentă româncă a murit în accidentul de autocar care a avut loc duminică în apropierea localităţii Freginals, provincia Tarragona din Spania.

Potrivit unui comunicat MAE, Consulatul General al României la Barcelona este în legătură cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile spaniole competente şi va acorda asistenţa consulară necesară.

'Decesul cetăţeanului român a fost confirmat de autorităţile spaniole în cursul acestei nopţi, ca urmare a procedurilor complexe de identificare a victimelor. Imediat după producerea accidentului la 20 martie 2016, Consulatul General al României la Barcelona a contactat în regim de urgenţă autorităţile spaniole şi o echipă mobilă a oficiului consular s-a deplasat la locul accidentului în Freginals, la morga din Tortosa la care au fost transportate persoanele decedate, precum şi la Centrul de Management al Crizei constituit de autorităţile locale. Reprezentanţii oficiului consular au discutat cu directorul teritorial al Protecţiei Civile, primele informaţii oferite de autorităţile spaniole referindu-se strict la cetăţenia persoanelor rănite în accident, printre care nu se aflau şi cetăţeni români', precizează MAE.

Un autocar cu studenţi Erasmus de diverse naţionalităţi s-a răsturnat şi s-a ciocnit cu un alt vehicul pe o autostradă în nord-estul Spaniei, au anunţat duminică serviciile de intervenţie, potrivit DPA şi EFE. Potrivit autorităţilor spaniole, 13 persoane au murit în urma respectivului accident. În accident au fost rănite alte 43 de persoane, dintre care circa 30 au fost spitalizate. Accidentul s-a produs la primele ore ale dimineţii în apropiere de oraşul-port Tarragona.

Postul TV3 a relatat că şoferul autocarului a pierdut controlul volanului, după care autocarul s-a răsturnat şi s-a ciocnit cu un autovehicul din sens opus. La bordul autocarului se aflau 56 de studenţi Erasmus de 19 naţionalităţi diferite, care se întorceau de la un festival organizat la Valencia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel