MAE: Stare de urgenţă într-o țară cu mulți români

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o informare către cetăţenii români care călătoresc în Grecia din cauza incendiilor de vegetaţie produse în insula Thasos.

Câteva localităţi - Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas - şi mănăstiri - Arhanghelul Mihail şi Sfântul Pantelimon -, toate aflate în zona sudică a insulei, au fost evacuate.

Potrivit unui comunicat al MAE, se are în vedere evacuarea localităţii Theologos, vechea capitală a insulei.

Focul a izbucnit sâmbătă, 10 septembrie, în zona a patru localităţi diferite (Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki), ca urmare a unor trăsnete, şi apoi s-a extins în zonele sudice ale insulei, din cauza vântului care suflă intens, în direcţia nord-sud. Autorităţile locale au anunţat că circulaţia rutieră pe ruta de centură a insulei Thasos se desfăşoară în condiţii normale. De asemenea, nu sunt dificultăţi în ceea ce priveşte transportul cu ferry-boat-ul între Limenas-Thasos (nordul insulei) şi portul Keramoti, aflat pe partea continentală a Greciei. 'Nu există pericol imediat, însă situaţia se poate schimba de la un moment la altul, focul nefiind încă sub control, din cauza vântului puternic', mai precizează MAE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel