MAE salută desemnarea lui Cornel Feruţă ca şef interimar al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

[] []

25 iul 2019 / 18:38
Salveaza PDF Comentarii

Ministerul Afacerilor Externe a salutat, joi, desemnarea ambasadorului Cornel Feruţă ca director general interimar al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. 'Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Consiliului Guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) din 25 iulie 2019, prin care ambasadorul Cornel Feruţă a fost desemnat în funcţia de director general interimar al Agenţiei de la Viena.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă convingerea că experienţa şi expertiza ambasadorului Feruţă vor contribui la consolidarea rolului important al AIEA la nivel internaţional', se arată într-un comunicat al MAE transmis AGERPRES. Şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, îl felicită pe Cornel Feruţă pentru desemnarea la conducerea AIEA. 'Un diplomat calificat întotdeauna face diferenţa', a scris Ciamba pe Twitter.

Cornel Feruţă a fost numit director general interimar al AIEA până când statele membre se vor pune de acord asupra succesorului lui Yukiya Amano, decedat recent, a informat joi instituţia, citată de Reuters, AFP, DPA şi Xinhua.

AIEA a anunţat luni că japonezul Yukiya Amano a încetat din viaţă, lăsând agenţia ONU fără conducere într-un moment de amplificare a tensiunilor între Iran şi Occident, după decizia Washingtonului de anul trecut de a se retrage din acordul nuclear din 2015 care a limitat programul nuclear al Teheranului în schimbul unei relaxări a sancţiunilor.

În scopul de 'a asigura o funcţionare ordonată şi fără obstacole' a agenţiei ONU, Cornel Feruţă, un colaborator apropiat al lui Yukiya Amano, a primit funcţia de director general interimar al AIEA, în urma unui consiliu al guvernatorilor extraordinar. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23