MAE rus acuză NATO de propagandă și lansează un avertisment crunt

Ministerul rus de Externe a publicat un comentariu ca reacție la informațiile potrivit cărora ar uma să fie echipament militar pe flancul estic al NATO sub pretextul desfășurării unor exerciții. 

MAE rus citează informațiile venite pe surse de la Casa Albă și Pentagon și subliniază că "vorbim despre depozitare în Bulgaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Estonia și Ungaria, eventual, despre 1.200 de unități de vehicule blindate, inclusiv 250 de tancuri și infanterie, vehicule de luptă "Bradley" și sisteme de artilerie. Aceste arme suficient pentru a dota o brigadă compusă din 3-5 mii de oamenii. Este de așteptat ca aprobarea acestor planuri vor fi finalizate într-un timp scurt".

"Amenințarea rusă- un mit"

Ministerul rus de Externe susține că SUA și aliații urmăresc să submineze prevederi-cheie ale Actului Fondator Rusia-NATO din 1997. MAE rus mai precizează că Washingtonul susține că măsurile planificate sunt necesare pentru a crește gradul de încredere a aliaților europeni în fața amenințării ruse, când, în realitate "amenințarea rusă este nimic mai mult decât un mit", fapt de care "sunt conștienți atât cei din Washington, cât și cei din capitalele europene".

"Este convenabil să fie folosită propaganda"

MAE rus susține că "este convenabil să fie folosită propaganda pentru a acoperi responsabilitatea SUA pentru lovitura de stat anti-constituțională din Ucraina". Ministerul de Externe din Rusia mai susține că Statele Unite "au injectat cu pasiune și asiduitate", ajutate fiind de aliații europeni, o "fobie anti-rusă" cu "scopul de a profota de un moment dificil pentru extinderea prezenței sale militare și în Europa".

MAE rus avertizează că statele europene, în condițiile în care strategia americană pe flancul estic al NATO este irealistă, se expun riscului acumulării de tensiuni care pe viitor vor fi dificil de contenit.

"Sperăm, totuși, că va prevala rațiunea și că situația din Europa va reuși să nu alunece către o nouă confruntare militară ce ar putea duce la consecințe periculoase", conchide MAE rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel