MAE: România, contactată de Comisia Europeană. Câți migranți preia de pe Open Arms

Ministerul de Externe a anunțat că România a fost contactată de Comisia Europeană și s-a decis să ia un număr de migranți din Malta, aflată la bordul navei caritabile Open Arms. 

Un număr de 10 migranți vor ajunge în România. 

”România a fost contactată recent de Comisia Europeană, care coordonează eforturile de identificare a unor soluții pentru salvarea vieților migranților. Autoritățile române au decis să raspundă favorabil, alături de mai multe state membre, privind posibilitatea de a prelua un număr limitat de migranți, care să fie relocați (în cazul nostru este vorba de 10 persoane din Malta)", menționează MAE. 

Au mai fost situații similare anul acesta: ”România a participat la 3 astfel de apeluri de preluare făcute de către Comisia Europeană, respectiv 2 din Italia, pentru un număr de 10 persoane și 1 din Malta, pentru un număr de 5 persoane aflate în nevoie de protecție, care s-au finalizat cu sosirea, până în prezent, pe teritoriul României a unui număr de 11 persoane".

Pe lângă România, s-au mai oferit să preia migranți Franța, Germania, Portugalia, Spania și Luxemburg. În România, ajung 10 migranți din 150. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel