MAE român, după avertismentul Rusiei: Constituie o greșeală

Ministerul Afacerilor Externe a oferit vineri seară prima replică după avertismentul Moscovei cu privire la declarațiile "anti-ruse" ale președintelui Traian Băsescu, referitoare la criza din Ucraina.

Într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu, precizează că Ministerul a luat notă cu surprindere de comentariile purtătorului de cuvânt al MAE rus, Alexander Lukaşevici, în legătură cu unele declaraţii recente ale părţii române faţă de situaţia din Ucraina.

„România a susţinut şi susţine în continuare, împreună cu partenerii săi din UE şi NATO şi în termeni întru totul similari, necesitatea respectării independenţei, suveranității şi integrității teritoriale a Ucrainei. Aceasta este poziţia principială a României, susţinută consecvent şi în alte contexte similare, în care frontierele recunoscute internaţional au fost modificate unilateral sau puse sub semnul întrebării, cu ignorarea principiilor fundamentale ale dreptului internaţional. Tentația MAE rus de a transfera criza gravă  pe care Federatia Rusă o traversează, în prezent, în relația sa cu comunitatea europeană şi euro-atlantică în zona relațiilor bilaterale cu România este nefundamentată şi constituie o greșeală.

Este regretabil faptul că acumulările pozitive înregistrate în cursul anului 2013 în dialogul bilateral româno-rus sunt relativizate de partenerii noştri de la Moscova, în contextul în care poziţia României nu urmăreşte altceva decât asigurarea durabilă a unui climat de stabilitate şi predictibilitate în Europa”, transmite Brândușa Petrescu.

Vezi și: Declarațiile lui Băsescu stârnesc furie la Moscova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel