MAE, răspuns despre Remus Rădoi de la Caracal. Sorina Matei a publicat tot

Scutaru Cristina / 15 aug 2019 / 11:24 Salveaza PDF Comentarii
Remus Rădoi
Descriere foto: Remus Rădoi

Jurnalista Sorina Matei a publicat un răspuns oficial al Ministerului Afacerilor Externe despre contractele lui Remus Rădoi din Caracal.

”Un răspuns oficial al Ministerului Afacerilor Externe, oferit în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, confirmă că firma de protecţie şi gardă SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, controlată de controversatul Remus Rădoi, a păzit în anul 2019, timp de 3 luni, Ministerul Afacerilor Externe al României şi obiectivele sale, chiar înainte de tragedia de la Caracal.

Contractul de servicii dintre Ministerul Afacerilor Externe al România şi firma controlată de Remus Rădoi a fost făcut în baza "procedurilor interne proprii ale MAE", a fost suplimentat rapid prin încheierea succesivă a două acte adiţionale, astfel că valoarea totală a contractului a ajuns la aproape 100.000 de euro, bani publici.

Potrivit prevederilor iniţiale, contractul se putea prelungi până pe 1 aprilie 2020 însă, având în vedere că nu au fost respectate obligaţiile din documente, contractul de pază cu firma controlată de Rădoi, încheiat pe vremea ministeriatului lui Teodor Meleşcanu, a fost reziliat de MAE începând cu 1 iulie 2019, cu câteva săptămâni înaintea izbucnirii tragediei din Caracal.

MAE a plătit până acum, în iunie şi iulie 2019, către SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, controlată de Remus Rădoi, suma de 34.140 de euro din bani publici pentru serviciile prestate

 

Atât într-unul din actele adiţionale cât şi în răspunsul oficial, MAE susţine că a încheiat contractul cu firma de pază din Caracal controlată de Remus Rădoi pentru că "MAI nu a alocat resursele umane necesare" iar "Jandarmeria nu a alocat efectivele necesare asigurării serviciilor de pază". Ca atare, serviciile autorităţilor şi instituţiilor publice au fost suplinite/înlocuite, pe alţi bani publici, de către firma de pază din Caracal controlată de controversatul Remus Rădoi.

După ce a reziliat contractul cu SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, la 1 iulie 2019, MAE a făcut încheiat un nou contract pentru aceleaşi servicii de pază la obiectivele ministerului. "Aleasa" de data aceasta este firma SC TMG Guard SRL din Gorj, abonată şi ea la contracte din bani publici ca şi precedenta societate, dar deţinută, potrivit presei şi datelor publice, de către Lucian Mecu (32 de ani) şi Alin Niculescu (27 de ani), copiii foştilor ofiţeri SRI din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Gorj/SRI Gorj, Victor Mecu şi Alin Alexandru Niculescu. Contractul de pază al MAE cu firma fiilor ofiţerilor SRI Gorj este în valoare de 76.641 euro bani publici, are posibilitate de prelungire până pe 1 aprilie 2020 şi se derulează în prezent”, a scris Sorina Matei pe blogul său.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27