MAE - omagiu memoriei victimelor Holocaustului din România

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din România.

Ministerul Afacerilor Externe aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din România, subliniind că această comemorare oferă un prilej de a reflecta la consecinţele tragice pe care manifestările extremismului le au asupra valorilor solidarităţii umane, a respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale, scrie Agerpres. 

Mesajul Ministerul Afacerilor Externe



"La momentul recunoaşterii responsabilităţii sale din timpul Holocaustului, România s-a angajat să păstreze memoria trecutului pentru generaţiile viitoare, să protejeze puţinii supravieţuitori rămaşi şi să prevină şi combată antisemitismul şi orice manifestări de intoleranţă şi discriminare. Adoptarea, în mai 2021, a Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură reprezintă cea mai recentă expresie a acestor eforturi constante", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de MAE, cu prilejul Zilei Naţionale de Comemorare a victimelor Holocaustului din România.

Creştere îngrijorătoare a fenomenului antisemitismului şi intoleranţei



Potrivit sursei citate, în contextul actual al crizei sanitare, care a dus la o creştere îngrijorătoare a fenomenului antisemitismului şi intoleranţei, atât în mediul online, cât şi în cel offline, Ministerul Afacerilor Externe va continua să susţină adoptarea de acţiuni hotărâte pentru a preveni şi combate proliferarea unor astfel de manifestări.

Bogdan Aurescu, la Ceremonia oficială de comemorare a victimelor Holocaustului



Ministerul Afacerilor Externe va fi reprezentat de către ministrul Bogdan Aurescu la Ceremonia oficială de comemorare a victimelor Holocaustului din România, care va avea loc luni, 11 octombrie, la Memorialul Victimelor Holocaustului din Bucureşti.

În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 672 / 5 mai 2004, a fost aprobată data de 9 octombrie (dată ce marchează începutului deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941), pentru comemorarea oficială, în plan naţional, a Zilei Holocaustului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel