Avion GermanWings prăbușit în Alpi. MAE, noi precizări despre posibili cetățeni români

Ministerul Afacerilor Externe transmite că deocamdată nu au fost identificați posibili cetățeni români la bordul avionului prăbușit marți în Alpii francezi, dar cercetările vor continua pentru că elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete.

"Ministerul Afacerilor Externe informează că, începând cu ziua de marţi, 24 martie 2015, au fost efectuate verificări în evidenţele naţionale, care au vizat identificarea unor posibili cetăţeni români la bordul aeronavei Germanwings, prăbuşită în Franţa.

Lista de pasageri pusă la dispoziţia MAE conţine exclusiv numele şi prenumele pasagerilor fără a fi menţionate alte detalii, precum cetăţenia, data naşterii, tipul şi numărul documentului de călătorie. În acest context, au fost iniţiate şi sunt în curs de derulare verificări extinse şi complexe în ceea ce priveşte stabilirea cu certitudine a identităţii şi cetăţeniei fiecărei persoane aflate la bord", transmite MAE într-un comunicat.

"Până la acest moment, nu s-au identificat cetăţeni români la bordul aeronavei prăbuşite", subliniază diplomația română, care arată că verificările continuă.

Zeci de zboruri anulate după tragedia din Alpi. O cutie neagră, deteriorată

Oficiali spanioli și francezi au declarat în cursul zilei de marți că toate cele 150 de persoane aflate la bordul avionului Airbus 320 au murit.

MAE precizează că până în prezent, misiunile diplomatice române din Spania, Franța și Germania nu au înregistrat nicio cerere de asistență din partea vreunui cetățean român care să semnaleze faptul că avea rude sau prieteni la bordul aeronavei.

Celula de Criză a MAE român, misiunile diplomatice şi oficiile consulare române din Madrid, Barcelona, Paris, Berlin, Bonn şi München sunt în legătură permanentă cu autorităţile de resort din Spania, Franţa şi Germania, mai arată Ministerul Afacerilor Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel