MAE, informații de ultimă oră despre românii înjunghiați în Franța

Arhivă. Foto cu careacter ilustrativ
Arhivă. Foto cu careacter ilustrativ

Ministerul Afacerilor Externe a făcut precizări cu privire la starea românilor înjunghiați în Franța. 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Paris s-a autosesizat imediat în urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs la data de 12 decembrie 2020, în localitatea Antony, prin agresarea cu armă albă a trei persoane, și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Ca urmare a demersurilor Ambasadei României la Paris, autoritățile locale au confirmat că două dintre cele trei persoane implicate în incidentul menționat sunt cetățeni români, acestea fiind transportate la o unitate medicală pentru asistență de specialitate imediat după incident.

Unul dintre români a fost externat 

Unul dintre cei doi cetățeni români a fost deja externat, iar celălalt cetățean român este în continuare internat. MAE menționează că reprezentanții misiunii diplomatice au luat legătura cu cei doi cetățeni români, fiind în continuare în contact permanent cu aceștia, cu autoritățile locale și cu unitatea medicală la care se află persoana rănită.

S-a deschis o anchetă 

Totodată, autoritățile franceze au demarat o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor producerii incidentului și a naturii acestuia, autorul fiind cercetat, în această etapă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor comisă din motive de rasă, etnie sau religie. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Paris, continuă dialogul cu autoritățile locale, în special cu privire la ancheta în curs și acționează, potrivit competențelor sale, pentru respectarea drepturilor cetățenilor români.

”MAE condamnă ferm orice act de violență și orice formă de xenofobie, rasism și discriminare și reiterează importanța continuării eforturilor susținute la nivelul Uniunii Europene pentru combaterea xenofobiei, a discriminării de orice natură și a discursului instigator la ură”, se arată într-un comunicat de presă. 

Asistență consulară 

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33 (0)1 47 05 29 66, +33 (0)1 47 05 27 55, +33 (0)1 45 50 39 97, +33 (0)1 47 05 10 40, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: +33 (0)6 80 71 37 29.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel