Accident aviatic în Franța. MAE, celulă de criză după prăbușirea avionului

În urma producerii accidentului aviatic din Franța, ministrul Afacerilor Externe al României a dispus activarea Celulei de Criză a MAE, prin intermediul căreia se va afla dacă la bordul aeronavei se afla vreun pasager român.

Misiunile diplomatice române din Spania, Franţa şi Germania au iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se află şi cetăţeni români, anunţă ministerul Afacerilor Externe, scrie TVR.

Consulul general al României la Barcelona a solicitat sprijinul subdelegatului guvernului spaniol și directorului Aeroportului din Barcelona în vederea verificării informațiilor cu privire la existența vreunui cetățean român la bordul aeronavei prăbuşite şi pentru obţinerea listei de pasageri. Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport în vederea obținerii unor informații concrete privind cetățenia victimelor, urmând să aibă întrevederi în regim de urgență cu oficialii spanioli.

CITEȘTE ȘI: PRIMA FOTOGRAFIE de la accidentul aviatic din Franța, VIRAL FALS

În paralel cu demersurile iniţiate la Barcelona, Ambasada României la Berlin a solicitat sprijinul ministerului federal al afacerilor externe și companiei GermanWings pentru transmiterea listei de pasageri.

De asemenea, Ambasada României la Paris a iniţiat un demers similar la Ministerul Afacerilor Externe al Franței. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne din Franța a fost creată celula interministerială de criză, pentru gestionarea incidentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel