MAE: Șoferul camionului din Austria NU este cetățean român

Ambasada României la Viena a fost informată că autovehiculul abandonat în Austria, în care au fost găsiți zeci de refugiați asfixiați, are numere de înmatriculare ungare provizorii. MAE mai informează că niciun cetățean român nu este implicat.

Potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres, conform primelor informații obținute de către Ambasada României la Budapesta din partea autorităților ungare, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incident nu este cetățean român.

"Referitor la informațiile potrivit cărora un cetățean român ar fi proprietarul camionului abandonat în Austria, în care au fost găsiți mai mulți refugiați asfixiați, vă transmitem următoarele: în urma demersurilor întreprinse pe lângă poliția austriacă, Ambasada României la Viena a fost informată că autovehiculul are numere de înmatriculare ungare provizorii. Potrivit informațiilor obținute până la acest moment, niciun cetățean român nu este implicat în incident", precizează MAE.

Informația că șoferul camionului înmatriculat în Ungaria și părăsit cu zeci de imigranți morți pe o autostradă din Austria este român a fost transmisă de purtătorul de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban, care a precizat că a informația a fost oferită de poliția austriacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel