MAE, avertizare de călătorie pentru români

MAE
MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află sau doresc să călătorească în Italia că prognozele meteorologice indică o creștere semnificativă a temperaturilor în această țară, peste media caracteristică perioadei.

MAE transmite că temperaturile vor depăși 40 de grade în următoarele zile în regiunile Lazio, Emilia Romagna, Sardinia, Basilicata și Puglia. Temperaturi foarte ridicate se vor înregistra și în Toscana, Umbria, Marche, Campania, Friuli Venezia Giulia și Veneto iar în aceste condiții, regiunile din centrul și sudul Italiei se confruntă cu un risc sporit de incendii de vegetație și cu secetă.

MAE le recomandă cetățenilor români să consulte site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene, http://www.meteoam.it/, pentru informații cu privire la starea vremii, actualizate în permanență.

"Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție numărul de telefon de urgență +393451473935", precizează MAE.

Ministerul recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet http://roma.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță", care oferă informații și sfaturi de călătorie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel