Urmărește emisiunea live


MAE, atenţionare pentru toţi românii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, potrivit companiei pentru transport public, pe 12 şi 13 august circulaţia feroviară pe ruta regională ce leagă Parisul de aeroportul Roissy Charles de Gaulles va fi perturbată ca urmare a întreruperii fluxului circulaţiei pe una dintre linii.

MAE precizează că reţeaua regională de trenuri (RERB), principalul mijloc de transport între Paris şi aeroportul Roissy - Charles de Gaulle (CDG), nu va funcţiona între Gara de Nord şi oraşul Aulnay-Bois din nordul Parisului, în data de 12 august, ora locală 21,30 (22,30, ora României), şi pe tot parcursul zilei de 13 august. Circulaţia va fi reluată în cursul dimineţii de 14 august.

Conform MAE, compania franceză pentru transport feroviar public, SNCF, va propune o serie de rute conexe, dar avertizează că întârzierile pot ajunge între 20 şi 80 de minute.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Paris: +33680713729.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în App Store şi Google Play), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel