MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Suedia

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Suedia / Foto: Pixabay, de Unif
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Suedia / Foto: Pixabay, de Unif

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Suedia.

MAE îi atenționează pe românii care intenționează să călătorească în Suedia că autoritățile suedeze au anunțat reintroducerea controlului la frontiera de stat, în perioada 12 noiembrie 2022 – 11 mai 2023.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că autoritățile suedeze au anunțat reintroducerea controlului la frontiera de stat, în perioada 12 noiembrie 2022 – 11 mai 2023. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se asigure că pe timpul călătoriei spre și dinspre Regatul Suediei dețin în permanență asupra lor un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Asistență consulară



Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: ‪+468205674‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: ‪+46736985463‬.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web https://stockholm.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie", transmite MAE într-un comunicat de presă.

MAE respinge insinuările false ale lui Vladimir Putin cu privire la faptul că „România ar avea pretenții teritoriale în Ucraina”

Vladimir Putin a acuzat România și Polonia că ar avea „pretenții teritoriale în Ucraina”, și, în pofida agresiunii brutale și neprovocate a Rusiei în Ucraina, „doar Moscova poate asigura suveranitatea și statalitatea Kievului”.

„Teritoriile din vestul Ucrainei au fost luate cu forța de la Ungaria, România și Polonia. Sunt situații complet diferite. (...) Acum vedem că liderii Poloniei și Ucrainei se îmbrățișează. Dar ideea trăiește, ideea de absorbi Ucraina nu a dispărut”, a declarat Vladimir Putin, în timpul unei întrevederi oficiale în cursul acestei săptămâni.

MAE român a reacționat și a respins insinuările președintelui rus cu privire la faptul că țara noastră ar avea pretenții teritoriale asupra Ucrainei, victimă a unei agresiuni majore ruse în urma invaziei fără precedent după ce de-al Doilea Război Mondial încoace în Europa.

Diplomația română a subliniat totodată că „războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei” și și-a reafirmat susținerea pentru frontierele recunoscute internațional ale Ucrainei.

"Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserțiunile exprimate de Președintele Federației Ruse în discursul susținut cu ocazia Zilei Unității Naționale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina. MAE subliniază că războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei", a transmis MAE. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel