MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Republica Franceză

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Republica Franceză / Foto: Pixabay, de Kai Pilger
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Republica Franceză / Foto: Pixabay, de Kai Pilger

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Republica Franceză.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Insula Corsica (Republica Franceză) că autoritățile franceze au emis o prognoză privind deteriorarea rapidă a condițiilor meteorologice, în perioada 19-20 august 2022, în zone din Corsica de Sud și Corsica Superioară.

În aceste zone se vor înregistra furtuni puternice, însoțite de precipitații abundente, grindină, descărcări electrice și intensificări însemnate ale vântului, existând și pericolul producerii de inundații, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Asistență consulară pentru cetățenii români



Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: ‪+33147052966‬ și ‪+33147052755‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, în funcție de zona în care se află, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: ‪+33680713729‬, Consulatul General al României la Marsilia: ‪+33610027164‬, Consulatul General al României la Lyon: ‪+33643627736‬ și Consulatul General al României la Strasbourg: ‪+33627050022‬.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Furtuni periculoase după caniculă. Și-n Austria s-au înregistrat decese

O furtună a provocat joi moartea a cinci persoane, dintre care doi copii, şi rănirea altor zece în Austria, au anunţat autorităţile şi agenţia APA, relatează Agerpres, citând AFP. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui copac în landul Austria Inferioară (est), iar doi copii au murit în Carintia (sud), potrivit agenţiei austriece APA.

Copiii, cu vârste între cinci şi opt ani, şi persoanele rănite se aflau în apropierea unui mic lac din Carintia când mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcină de rafalele de vânt puternice, a declarat purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii din acest land austriac, Melanie Reiter. În altă zonă din această regiune care se învecinează cu Italia şi Slovenia, mai multe acoperişuri au fost luate de vânt, a declarat oficialul pentru AFP.

"Furtunile puternice de astăzi (joi) din Carintia au provocat moartea a doi copii şi au provocat rănirea gravă a altor persoane", a scris cancelarul austriac Karl Nehammer pe Twitter.

În iunie, un bărbat în vârstă de 82 de ani şi-a pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren cauzate de ploile torenţiale care au provocat pagube semnificative, tot în landul Carintia. Austria se confruntă în prezent cu un val de căldură, iar autorităţile au avertizat cu privire la formarea de furtuni. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel