MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța / Foto: Pixabay, de Walkerssk
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța / Foto: Pixabay, de Walkerssk

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța.

Ministerul Afacerilor Externe îi atenționează pe românii care intenționează să călătorească în Franța că în această țară există perturbații ale circulației feroviare și rutiere.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că în data de 18 octombrie 2022 va avea loc o grevă ce va produce efecte asupra a numeroase sectoare de activitate din această țară.

În context, se anticipează perturbări ale circulației feroviare pe liniile: Transilien, Intercité, TER, RER și Eurostar. Greva va avea impact și asupra circulației autobuzelor.

Se recomandă cetățenilor români să consulte orarul feroviar, accesând pagina web https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/info-trafic/idf, iar pentru RATP - https://www.ratp.fr/infos-trafic.

Asistență consulară pentru cetățenii români



Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: ‪+33147052966‬ și ‪+33147052755‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: Ambasada României în Republica Franceză: ‪+33680713729‬, Consulatul General al României la Marsilia: ‪+33610027164‬, Consulatul General al României la Lyon: ‪+33643627736‬ și Consulatul General al României la Strasbourg: ‪+33627050022‬, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie", transmite MAE într-un comunicat de presă.

Temperaturi de peste 30°C, la jumătatea lunii octombrie în Franța. Meteorolog: un fapt tot mai puţin excepţional

Valori de temperatură situate în jurul pragului de 30°C au fost înregistrate duminică în sud-vestul Franţei. Dacă astfel de temperaturi erau considerate 'excepţionale' în secolul trecut pentru această perioadă a anului, ele au devenit de acum 'tot mai puţin excepţionale' şi chiar vor deveni 'recurente' în contextul climatic viitor, au anunţat specialiştii de la Meteo-France, citaţi de AFP. Duminică, o zonă situată între regiunile Garonne, Atlantique şi Pyrenees a înregistrat o nouă după-amiază foarte călduroasă, cu temperaturi care au urcat până în jurul valorii de 30°C, aşa cum s-a întâmplat la Bordeaux şi Biarritz, ajungând chiar la 30,9°C în oraşul Dax.

'Astfel de valori erau foarte rar atinse în această perioadă a anului, dacă ne referim la secolul trecut', a declarat Olivier Proust, specialist în previziuni meteorologice la Meteo-France, agenţia naţională de meteorologie şi climatologie din Franţa. 'Efectiv, este o situaţie excepţională dacă ne raportăm la clima din trecut, la secolul al XX-lea, dar este o situaţie mai puţin excepţională dacă ne raportăm la clima recentă şi va fi o situaţie recurentă în climatul viitor de la jumătatea acestui secol, sub efectul încălzirii climei', a explicat specialistul francez. În 2014, 2017 şi 2019, oraşul Dax din sud-vestul Franţei 'a cunoscut deja valori egale sau superioare valorii de 30,9°C la jumătatea lunii octombrie, ceea ce arată că acest fapt devine tot mai puţin excepţional'. Vezi mai mult AICI.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel