MAE: Atenţionare de călătorie în Republica Islamică Pakistan

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în Republica Islamică Pakistan este în desfăşurare marşul de protest 'Azadi March', al cărui punct terminus va fi capitala Islamabad, preconizat pentru data de 31 octombrie, deşi este posibil ca manifestaţiile din capitala pakistaneză să se deruleze pe o perioadă mai lungă de timp.

Se recomandă evitarea deplasărilor în proximitatea sectorului H-9, existând riscuri confirmate de atacuri teroriste. Se aşteaptă ca drumurile principale, care fac legătura între Islamabad şi teritoriu, să fie blocate, inclusiv cel către Aeroportul Internaţional Islamabad. Există posibilitatea ca manifestaţiile să devină violente, avertizează MAE într-un comunicat transmis AGERPRES.

Cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Islamabad li se recomandă să amâne călătoriile care nu sunt absolut necesare, iar celor care sunt deja prezenţi în zonă să urmărească constant mass-media locală pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunţă demonstraţiile, cât şi referitor la alte evoluţii securitare, iar preventiv să manifeste prudenţă - pe fondul posibilităţii degradării situaţiei de securitate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Islamabad: +92518436601; +92518436602, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pot apela numărul de telefon al misiunii diplomatice a României în Republica Islamică Pakistan: +923114469900.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://islamabad.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/ www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel