MAE: Atenţionare de călătorie în Grecia. Blocaje rutiere

Calatorie Grecia
Calatorie Grecia

MAE a emis o atenţionare de călătorie în Grecia privind extinderea blocajelor rutiere cauzate de protestele fermierilor.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie în Republica Elenă unde blocadele cauzate de protestele fermierilor s-au extins în judeţele Trikala, Magnisia, Imathia, Iraklio Creta, Messinias-Peloponez.

Astfel, MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă asupra extinderii blocajelor rutiere provocate de protestele fermierilor eleni pe 24 ianuarie pe DN Larisa-Trikala, în intersecţia Megalochori şi DN Atena-Salonic, în zona localităţii Aerinos, iar pe 25 ianuarie pe autostrada Egnatia Odos, în intersecţia Kouloura (Igoumenitsa Thesprotias - Kipoi Evras), precum şi în zona localităţilor Messini (Pelopones) şi Pretoria (Iraklio, Creta).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel