MAE, atenţionare de călătorie. Avertisment pentru români

MAE
MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Peru că, din cauza cantităţilor masive de precipitaţii înregistrate în ultimele zile, Guvernul Republicii Peru a decretat stare de urgenţă pe o perioadă de 60 de zile în regiunile Arequipa şi Huanuco, iar acestea se confruntă şi cu inundaţii, torente şi alunecări de teren.

Potrivit unei atenţionări MAE, în regiunea Lambayeque au fost raportate multiple cazuri de febră Dengue, motiv pentru care se recomandă evitarea completă a regiunii, precum şi vaccinarea de urgenţă a cetăţenilor români care se află sau tranzitează această regiune.

Cetăţenii români care îşi au reşedinţa sau domiciliază în aceste trei zone menţionate sunt rugaţi să urmărească şi să respecte instrucţiunile şi sfaturile autorităţilor locale.

Serviciul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie din Peru (Senamhi) a emis, pentru perioada 4 - 7 martie, alertă de precipitaţii în cantităţi ce variază între moderat şi intensiv, însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt în zonele montane, precum şi inundaţii pentru departamentele: Ancash, Apurimac, Arequipa, Ayacucho, Cajamarca, Cusco, Huancavelica, Huanuco, Ica, Junin, La Libertad, Lima, Moquegua, Pasco, Puno şi Tacna. În perioada sezonului ploios din Peru (care se întinde până în lunile aprilie - mai 2019), se recomandă consultarea paginii de internet https://www.senamhi.gob.pe cu privire la obţinerea informaţiilor actualizate pentru starea vremii. Totodată, se recomandă consultarea agenţiilor de turism cu privire la situaţia din regiunea pentru care se achiziţionează pachetele turistice.

Numerele de telefon la care pot suna cetăţenii români

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Lima: +5114409396, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii call center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie numărul telefonului de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Peru: +51989483013.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://lima.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel