Atenţionare de călătorie în Bulgaria, aglomeraţie la frontieră

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în tranzit prin Bulgaria, cu destinaţia Turcia.

MAE informează cetăţenii români care doresc să călătorească în tranzit prin Bulgaria, cu destinaţia Turcia, în special pentru şoferii profesionişti şi reprezentanţi ai firmelor de transport internaţional de marfă, că la punctele de trecere a frontierei Kapitan Andreevo şi Lesovo sunt înregistrate, pe sensul de ieşire din Bulgaria către Turcia, coloane de automarfare, care se întind pe distanţe de 12 kilometri şi, respectiv, 8 kilometri.

Acest fapt generează întârzieri şi timpi de aşteptare măriţi la specificul marfă la aceste puncte de trecere a frontierei bulgaro-turce, precizează MAE într-un comunicat transmis joi Agerpres. În aceste condiţii, MAE recomandă cetăţenilor români care vor efectua deplasări cu automarfare în perioada următoare şi pe timpul sărbătorilor de iarnă, prin punctele de trecere a frontierei Kapitan Andreevo şi Lesovo, să urmărească cu atenţie situaţia din această zonă şi să aleagă itinerarii ocolitoare prin celelalte puncte de frontieră - Malko Tarnovo situat la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia şi, respectiv, Kapitan Petko Voivoda, situat la frontiera dintre Bulgaria şi Grecia (cu intrare ulterioară pe teritoriul Turciei).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758, arată sursa citată.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în App Store şi Google Play), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel