MAE, atenționare de călătorie pentru Croația

Bogdan Cotigă / 08 aug 2018 / 02:14 Salveaza PDF Comentarii
Avion
Descriere foto: Avion

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenționează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croația pe calea aerului, că Sindicatul piloților al Croația Airlines /OCRA/ au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată.

Greva va începe pe 8 august 2018, ora locală 06:00 (ora 07:00, ora României). Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croația Airlines,  respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care urmează să călătorească cu aeronave ale Companiei Croația Airlines, să solicite informații privind zborurile respective la agențiile Companiei Croația Airlines și să își organizeze corespunzător călătoriile.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Numere de urgență unde se poate apela 

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +3859841341.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet www.zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22