MAE, atenționare de călătorie în Bulgaria

Giurgiu - Ruse
Giurgiu - Ruse

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Bulgaria că, de vineri până marţi, există posibilitatea creşterii timpilor de aşteptare şi a formării de aglomerări la punctele de trecere, în special la Giurgiu - Ruse. 

Potrivit unui comunicat al MAE, se estimează că valorile cele mai ridicate de tranzit se vor înregistra în seara zilei de vineri şi în dimineaţa zilei de sâmbătă, pe sensul de ieşire din România, precum şi în seara zilei de marţi pe sensul de ieşire din Bulgaria şi intrare în ţara noastră. 

Timpul suplimentar de aşteptare poate fi cauzat la punctul de frontieră Giurgiu - Ruse, pe sensul de ieşire din Bulgaria şi intrare în România, de procedura de colectare a taxei de pod, susţine MAE. 

"Cetăţenii români sunt rugaţi să se informeze asupra condiţiilor de trafic prin punctele de frontieră, accesând paginile de Internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ şi https://www.mvr.bg/gdgp) şi să utilizeze, pe cât mai posibil, toate punctele de trecere deschise de la frontiera româno - bulgară", precizează comunicatul citat. 

De asemenea, MAE informează cetăţenii români care tranzitează Bulgaria cu destinaţia Grecia şi care doresc să treacă graniţa pe la Makaza că au la dispoziţie şi punctele de frontieră limitrofe Zlatograd şi Ivaiylovgrad, care sunt deschise circulaţiei pentru mijloace de transport cu o masă totală de până în 3,5 t şi o capacitate de transport de 8+1 locuri. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă', care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel