MAE anunță o atenționare de călătorie pentru români. Grevă în transporturile din Franța

Gară goală în Franța (SB)
Gară goală în Franța (SB)

O grevă a transportatorilor din Franța va perturba programul celor care trec prin ”Hexagon” sau care intenționează să ajungă acolo.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)  îi atenționează pe românii care trec prin Franța sau care intenționează să meargă acolo că programul acestora va fi ”dat peste cap” de o greva ce va perturba transportul, vineri, scrie Mediafax. Astfel, spre aeroporturile Roissy - Charles de Gaulle și Orly trenurile pornesc la 30 de minute.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că Regia autonomă a transporturilor pariziene (RATP) a anunțat o grevă pentru ziua de vineri, 18 februarie 2022, cu asigurarea unui serviciu minim al circulației trenurilor și autobuzelor. Vor fi perturbări ale circulației pe liniile de metrou, RER și autobuze. 

Detalii privind circulația trenurilor și autobuzelor se pot obține accesând pagina oficială a Regiei la https://www.ratp.fr/

De asemenea, în anunț se menționează că, pentru cele două linii RATP care deservesc circulația trenurilor va fi la un interval de 30 minute. 

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, în funcție de zona în care se află, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Bucureștiul, cinci zile de grevă a angajaților STB

Angajaţii STB au intrat joi, 20 ianuarie, în grevă generală, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii. A doua zi, Tribunalul Bucureşti a decis că greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este ilegală. 

”Greva de la STB s-a încheiat. Discuțiile de aseară cu angajații și sindicaliștii de la STB au avut succes, iar azi dimineață aproape toate mijloacele de transport public care erau programate au ieșit pe traseu. Discuțiile vor continua pentru ca lucrurile de la STB să se îmbunătățească în limitele posibilului, în funcție de bugetele disponibile. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în rezolvarea crizei și regret că bucureștenii au fost privați timp de 5 zile de serviciul de transport public la suprafață”, a scris, marți dimineață, 25 ianuarie, primarul Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel