MAE, anunț despre prezența cetățenilor ROMÂNI în avionul prăbușit în Iran

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat de presă cu privire la avionul prăbușit în Iran și naționalitățile celor decedați. 

Ministerul de Externe a transmis, miercuri, că, din primele verificări efectuate, nu au fost identificați cetățeni români pe lista pasagerilor din avionul prăbușit în Iran. Instituția precizează că Ambasada României la Teheran e pregătită să acorde asistență consulară, scrie Mediafax. 

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Teheran, a întreprins, în regim de urgență, demersuri în vederea obținerii de informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate de accidentul aviatic produs la data de 8 ianuarie 2020, pe teritoriul Republicii Islamice Iran.

Nu s-au indentificat cetățeni români

Din verificările preliminare efectuate la nivelul misiunii diplomatice nu au fost identificați cetățeni români pe lista pasagerilor acestui zbor", a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

Instituția subliniază că nu a primit, până în prezent, solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident.
„Ambasada României la Teheran continuă demersurile, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune", mai transmite MAE.

Curse aeriene suspendate

Compania aeriană Ukraine International Airlines a informat miercuri că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran, în contextul în care un avion ucrainean Boeing 737 s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din Iran, informează Sky News.

Mai multe companii aeriene au informat că vor lua măsuri similare și vor schimba rutele zborurilor pentru a evita spațiul aerian iranian.
Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 180 de persoane la bord, s-a prăbușit, miercuri dimineață, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează site-ul agenției Reuters, citând presa iraniană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel