MAE, anunţ. Ce se întâmplă cu cele trei românce din Fâşia Gaza

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma demersurilor desfășurate la nivelul Celulei de Criză a MAE, care a coordonat intervenția în teren a misiunilor diplomatice de la Tel Aviv și Amman, trei  femei de cetățenie română au părăsit în siguranță teritoriul Fâșiei Gaza, urmând ca la data de 26 iulie să fie repatriate pe ruta Amman – București.

"Pe tot parcursul deplasării, cetățenii români sunt sprijiniți de reprezentanții Ambasadei României la Tel Aviv, Oficiului de la Ramallah și cei ai Ambasadei României la Amman. De asemenea, reprezentanții Departamentului Consular al MAE au fost în legătură cu membrii familiei din România, pentru a informa în timp real cu privire la demersurile întreprinse de MAE. Astfel, o echipă consulară mobilă (formată din reprezentanții Ambasadei României la Tel Aviv și ai Oficiului de la Ramallah) a fost prezentă în punctul de trecere a frontierei Erez (Israel) pentru a acorda asistența și protecția consulară necesară", precizează, într-un comunicat, MAE.

Reprezentanții echipei consulare mobile i-au însoțit pe cei trei cetățeni români pe teritoriul israelian până la granița cu Iordania. Totodată, o a doua echipă consulară mobilă (din cadrul Ambasadei României la Amman) a preluat cetățenii români din punctul de trecere a frontierei King Allenby/King Hussein Bridge și le acordă asistența consulară necesară, urmând să-i însoțească până la Aeroportul Queen Alia /Amman, pentru îmbarcare cu destinația București.

Costurile de repatriere au fost suportate integral de către Ministerul Afacerilor Externe, prin angajarea fondului special aflat la dispoziția Celulei de Criză a MAE, destinat gestionării situațiilor de criză.

[citeste si]

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordată de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel