MAE, anunț despre starea de sănătate a românilor răniți în Turcia

Şapte cetăţeni români internaţi în spitalele din Turcia în urma accidentului care a avut loc luni au fost externaţi marţi, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

MAE arată că, marţi, echipa consulară mobilă care s-a deplasat la locul accidentului a efectuat o nouă vizită la unităţile spitaliceşti din localităţile Manavgat şi Antalya, în vederea asigurării asistenţei consulare pentru victimele accidentului rutier şi monitorizării stării de sănătate a cetăţenilor români.

Astfel, MAE precizează că şapte cetăţeni români internaţi la spitalul din Manavgat au fost externaţi marţi, ca urmare a ameliorării stării lor de sănătate, în prezent numărul cetăţenilor externaţi fiind de zece. De asemenea, la spitalul din Manavgat se află în continuare internaţi doi cetăţeni români, starea lor de sănătate fiind stabilă. Ministerul de Externe susţine că unul dintre cei doi cetăţeni români internaţi în unităţile spitaliceşti din Antalya a fost operat marţi, intervenţia chirurgicală fiind finalizată cu succes.

Această persoană se află în continuare la secţia de terapie intensivă, fiind vizitat de membrii echipei consulare mobile. Starea de sănătate a celei de-a doua persoane este bună ca urmare a operaţiei de şold la care a fost supusă luni după-amiaza. Potrivit MAE, în cazul acestei persoane urmează să fie stabilită data unei interveniţi chirurgicale la umăr. Familiile celor doi cetăţeni români care au decedat ca urmare a accidentului s-au deplasat în Turcia, fiind sprijiniţi atât de către membrii echipei consulare mobile, cât şi de reprezentanţii firmei de pompe funebre care se va ocupa de repatriere. Echipa consulară a întreprins demersurile legale în vederea obţinerii certificatelor de deces şi repatrierii trupurilor neînsufleţite.

[citeste si]

Echipa consulară mobilă s-a deplasat marţi şi la hotelul unde sunt cazaţi cei zece cetăţeni români care au fost externaţi, ocazie cu care au fost purtate discuţii referitoare la detaliile repatrierii. MAE arată că în funcţie de disponibilitatea curselor aeriene, cetăţenii români se vor întoarce în ţară miercuri şi joi, costurile aferente repatrierii fiind suportate de agenţia de turism care a organizat excursia. Celula de criză îşi continuă activitatea şi menţine în permanenţă legătura cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne de la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al ţării noastre în Antalya. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel