MAE: Ambasada Rusiei a primit informații despre presupusul spion

malghinov dc
malghinov dc

Ministerul Afacerilor Externe îl contrazice pe ambasadorul rus la București, Oleg Malghinov, într-un comunicat de presă remis, luni, presei. Ministerul lui Titus Corlățean afirmă că reprezentanții Ambasadei ruse au primit încă din octombrie informații despre presupusul spion, ”inclusiv datele de identificare ale persoanei în cauză.”

Ambasadorul Rusiei la București, Oleg Malghinov, declara duminică la Pro Tv că nu s-a întâlnit niciodată cu cetățeanul rus acuzat de DIICOT de spionaj economic, și, nici nu deținea informații despre identitatea acestuia. El mai preciza că a trimis MAE o solicitare prin care doreau să afle date concrete despre ”ce s-a întâmplat exact.” MAE a trimis luni un comunicat prin care aduce unele lămuriri în cazul presupusului spion rus, ce a fost prins la aeroportul Internațional Henri Coandă, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României. El avea asupra sa documente emise de autoritățile române, ce conțineau date clasificate. În comunicatul citat, MAE confirmă că a primit de la Ambasada Federației Ruse o notă verbală prin care solicitau informații suplimentare referitoare la situația cetățeanului rus și precizează că, încă din 30 octombrie ambasada condusă de Malghinov a primit informații despre cetățeanul rus, pe baza elementelor primite de la autoritățile române competente (DIICOT), inclusiv date despre indentitatea persoanei în cauză.

Dat fiind că cetățeanul rus se află în libertate, O.M. poate contacta și poate fi contactat de ambasada rusă în orice moment, subliniază MAE. În comunicat se mai arată că singura măsură în ceea ce-l privește pe cetățeanul rus a fost cea de interzicerea părăsirii municipiului București, timp de 30 de zile.

Oleg Maghinov susținea duminică faptul că reprezentanții ambasadei Federației Ruse nu s-au întâlnit până în prezent cu cetățeanul rus pus sub acuzar de DIICOT, și nu deține informații despre identitatea acestuia. Ambasadorul afirma că a trimis o notă Ministerului Afacerilor Externe și așteaptă aprobarea acestuia pentru organizarea unei întâlniri cu cetățeanul rus. Nici nu știm cine este. Nu știm de unde este, unde lucrează, ce faceă în România. Așteptăm un răspuns din partea MAE, cred că ne vor răspunde și ne vor ajuta sa ne întalnim cu el,” afirma oficialul rus duminică, 11 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel