MAE, alertă de călătorie. Atenționare pentru români: Coduri portocaliu și galben de ninsori și ploi în Bulgaria

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că în Bulgaria sunt menținute codurile portocaliu și galben de ploaie și ninsoare.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care intenționează să călătorească în Bulgaria că pentru zilele de marți și miercuri sunt emise coduri portocaliu și galben de ninsori și ploi.

Astfel, codul portocaliu de ploi abundente vizează regiunile Smolian, Haskovo, Kârdjali, Sliven, Yambol și Burgas, iar cel galben de ploi este valabil pentru regiunile Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Veliko Târnovo, Târgoviște, Șumen și Varna.

De asemenea, a fost emis și un cod galben de ninsoare și polei în următoarele regiuni: Pernik, Sofia-regiune, Sofia, Loveci, Gabrovo, Pleven, Vrața, Montana și Vidin.

În acest context, autoritățile bulgare recomandă atenție sporită în trafic, adaptarea vitezei, echiparea autovehiculelor pentru circulație în condiții de iarnă, respectarea semnalizărilor rutiere temporare montate și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului.
„Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol”, a mai precizat MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel