MAE a organizat un Task Force pentru a aborda problema bombardamentelor din Israel

DC News
DC News

Ministerul Afacerilor Externe din România condamnă atacurile cu bombă din Israel și a fost organizat un Task Force pentru monitorizarea situației din regiune. 

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate tirurile de rachetă lansate din Fâșia Gaza, care vizează zone civile locuite din Israel. MAE precizează că a fost constituit un Task Force, care s-a întrunit de urgență pentru monitorizarea permanentă și evaluarea situației din Israel, scrie Mediafax. 

„Ministerul Afacerilor Externe urmărește îndeaproape evoluția situației din Israel și condamnă cu fermitate tirurile de rachetă lansate din Fâșia Gaza, care vizează zone civile locuite din Israel. MAE regretă profund toate pierderile de vieți înregistrate în ultimele zile în rândul populației civile, acestea trebuind evitate cu orice preț. Aceste evoluții au potențialul de a deteriora grav situația de securitate din regiune, fiind necesară evitarea unei escaladări suplimentare a tensiunilor”, transmite MAE.

Pacea în regiunea israelo-palestiniană, un obiectiv

Potrivit diplomației române, realizarea unei păci durabile în regiune rămâne un obiectiv esențial.

„În acest sens, România amintește atașamentul față de valorile dreptului internațional și reiterează susținerea pentru implementarea soluției celor două state, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate ca singura opțiune viabilă de natură să răspundă aspirațiilor legitime ale părților. Totodată, MAE precizează că, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la nivelul instituției, a fost constituit un Task Force care s-a întrunit de urgență pentru monitorizarea permanentă și evaluarea situației, precum și identificarea principalelor direcții de acțiune menite să sprijine cetățenii români și membrii de familie ai acestora care se află în zona afectată de conflict”, potrivit comunicatului MAE.

Până la acest moment, misiunile diplomatice ale României la Tel Aviv și Ramallah nu au primit nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățenilor români. Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe păstrează evoluțiile din teren în atenția sa prioritară și este pregătit să acorde asistență consulară în caz de necesitate.

Asistență consulară 

Totodată, MAE recomandă cetățenilor români din regiune să manifeste atenție și vigilență sporite, precum și precauție, cu evitarea zonelor declarate în stare de urgență. MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah: +970-(0) 59 201 3761, precum și la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tel Aviv: +972 3 529 0613; +972 3 5244644; +972 3 5242482, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279.

Tensiunile dintre israelieni și palestinieni s-au intensificat și mai mult, în condițiile în care militanții palestinieni din Gaza au tras sute de rachete în Israel, care a răspuns cu atacuri aeriene asupra enclavei, pe măsură ce tulburările s-au răspândit în orașe, relatează CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel