MAE a anunţat evacuarea altor patru români şi doi membri de familie din Yemen

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de marţi, alţi patru cetăţeni români şi doi membri de familie au fost evacuaţi din Yemen, până în prezent numărul persoanelor evacuate şi repatriate din această ţară fiind de 39 de români şi şase membri de familie.

Cetăţenii români au fost evacuaţi din Yemen, către Khartoum (Sudan), cu un avion al Organizaţiei Internaţionale pentru Migrație, potrivit unui comunicat de presă.

Ministerul de Externe precizează că, prin intermediul misiunilor diplomatice române la Khartoum, Cairo şi Abu Dhabi, a menţinut legătura permanentă cu autorităţile din zonă, cu grupul cetăţenilor români, cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen (Sana'a)- Khartoum.

Cetăţenii români au fost asistaţi de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie pentru îndeplinirea formalităţilor de îmbarcare la aeronavă.

Şeful misiunii diplomatice de la Khartoum i-a preluat pe cetăţenii români şi membrii de familie, asigurându-le în continuare asistenţa şi protecţia consulară în vederea repatrierii.

MAE menţionează că, până în prezent, numărul persoanelor evacuate şi repatriate din Yemen este de 39 de cetăţeni români şi 6 membri de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel