MAE: 79 de români nu vor să plece din Libia

libia
libia

Aproximativ 79 de cetăţeni români îşi menţin opţiunea de a rămâne în Libia, a precizat MAE, explicând că este vorba în cele mai multe cazuri despre familii mixte.

"Aproximativ 79 de cetăţeni români îşi menţin opţiunea de a rămâne în Libia, majoritatea făcând parte din familii mixte. Acestora le stau la dispoziţie, de acum înainte, facilităţile tehnice oferite de mecanismul UE de cooperare consulară activat la nivelul statelor membre şi partenerilor UE (instituţii ONU, ONG etc)", spune MAE, citat de Mediafax.

Ministerul precizează de asemenea că personalul Ambasadei României la Tripoli nu va fi retras, însă va fi dimensionat conform cerinţelor impuse de activităţi.

MAE precizează totodată că nu mai există cazuri de cetăţeni români care au făcut cereri de repatriere care să nu fi fost rezolvate. Dar, potrivit Ministerului de Externe, în caz că vor apărea astfel de cazuri, se poate apela la sistemul european de cooperare consulară.

"Atât timp cât mecanismul UE privind evacuarea cetăţenilor UE şi de alte naţionalităţi din Libia îşi menţine activitatea, vor exista soluţii, de la caz la caz, pentru orice altă solicitare de repatriere care ar putea fi adresată fie misiunii României la Tripoli, fie oficiului diplomatic al unui stat UE care îşi menţine misiunea în Libia sau misiunii unui stat partener căruia România i-ar putea delega competenţa consulară", mai precizează MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel