MAE: Un grup de trei români, printre care şi un minor, repatriat din Yemen

MAE
MAE

MAE anunţă că au fost finalizate procedurile de repatriere din Republica Yemen, prin Regatul Haşemit al Iordaniei şi Republica Turcia, a unui grup format din trei cetăţeni români, printre care un minor.

În urma demersurilor susţinute la nivelul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, la data de 3 martie 2020 au fost finalizate procedurile de repatriere din Republica Yemen, prin Regatul Haşemit al Iordaniei şi Republica Turcia, a unui grup format din trei cetăţeni români, printre care un minor. Repatrierea s-a realizat cu sprijinul ambasadelor României la Amman şi Cairo, al Consulatului General al României la Istanbul, al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie şi al consulului onorific al Republicii Yemen la Bucureşti, precizează MAE într-un comunicat transmis AGERPRES. Grupul format din cele trei persoane a părăsit Republica Yemen la data de 2 martie, pe cale aeriană, pe ruta Aden - Amman - Istanbul - Bucureşti.

Pe perioada în care s-au aflat în compania reprezentanţilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României, cetăţenilor români li s-a acordat tot sprijinul necesar în materia asistenţei şi protecţiei consulare, arată reprezentanţii MAE. Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistenţă şi protecţie consulară acordate de MAE cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

Avertisment de călătorie


Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că avertismentul de călătorie emis pentru Republica Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv 'Pericol major - părăsiţi imediat zona sau ţara!', este în vigoare şi poate fi consultat pe www.mae.ro/travel-alerts/2932. MAE reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a părăsi imediat zona şi de a contacta misiunile diplomatice ale României din teritoriu sau din vecinătate pentru a-şi anunţa prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi, totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei 'Călătoreşte în siguranţă'(www.mae.ro/app_cs), care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel