Urmărește emisiunea live


Madridul denunţă violenţa din manifestaţiile din Catalonia: "Nu ne aflăm în faţa unei mişcări cetăţeneşti paşnice"

Madridul a denunţat violenţa generalizată în manifestaţiile din Catalonia.

Guvernul spaniol a denunţat "violenţa generalizată" din mai multe manifestaţii care au avut loc marţi seară în Catalonia, în special la Barcelona, pentru a protesta faţă de condamnarea unor lideri separatişti catalani, relatează AFP, citează Agerpres.

"O minoritate doreşte să impună violenţa pe străzile oraşelor catalane, mai ales la Barcelona, Tarragona, Girona şi Lerida. Violenţa din această seară a fost generalizată în toate manifestaţiile", a scris guvernul socialistului Pedro Sanchez.

În metropola catalană, poliţia a înfruntat sute de manifestanţi, cu măşti pe față, care au lansat tot felul de proiectile în direcţia forţelor de ordine şi au aprins focuri în faţa cordoanelor de poliţişti.

Obiectivul guvernului spaniol

"Este evident că nu ne aflăm în faţa unei mişcări cetăţeneşti paşnice, ci în faţa unei mişcări coordonate de grupuri care utilizează violenţa în stradă pentru a rupe coexistenţa în Catalonia", a adăugat guvernul.

"Obiectivul guvernului spaniol este şi va fi în orice moment garantarea securităţii şi coexistenţei în Catalonia", potrivit acestuia.

Manifestaţiile sunt urmarea condamnării, luni, a nouă lideri separatişti la pedepse de la 9 la 13 ani de închisoare pentru rolul lor în tentativa de secesiune din octombrie 2017.

Luni, au avut loc altercaţii la aeroportul din Barcelona între forţele de ordine şi manifestanţii care au blocat accesul mai multe ore, determinând anularea a 110 zboruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel