Madrid. Ziua Culturii Naționale cu un eveniment organizat de ICR și Ambasadă

Celebrarea Zilei Culturii Naționale la Madrid cu un eveniment organizat de Institutul Cultural Român și de Ambasada României în Regatul Spaniei. 

Celebrarea Zilei Culturii Naționale a continuat la Madrid cu un eveniment organizat de Institutul Cultural Român din Madrid și de Ambasada României în Regalul Spaniei, cu sprijinul Ateneului din capitala spaniolă, al Lectoratului de Limbă și Cultură Română ILR – Universitatea Complutense și, de asemenea, cu sprijinul Timișoara 2023.

„În deschidere, un reprezentant al Ambasadei a transmis mesajul ES Ambasadorul României în Regatul Spaniei, dl George Bologan, care a prezentat un scurt istoric al relațiilor dintre cele două țări, la nivel cultural, referindu-se la personalități din domeniul universitar și academic care au avut o contribuție decisivă în sporirea legăturilor la acest nivel. Mesajul Ambasadorului României s-a încheiat cu un îndemn la unitate: „Într-o lume dominată de conflicte, singura atitudine corectă este aceea de a rămâne uniți și de a continua să cooperăm în cadrul proiectului european. În același timp, este important să ne păstrăm identitatea ca popor și de aceea evenimentele culturale de acest gen sunt foarte importante.”

Dl Ovidiu Megan, președintele Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii -2023, a prezentat principalele linii ale programului Timișoara 2023, iar după aceea a fost evocată dintr-o perspectivă multidisciplinară, personalitatea artistică a poetului național Mihai Eminescu, la 173 de ani de la nașterea sa” arată un comunicat al Ambasadei României la Madrid. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel