Mădălin Voicu, intervenție la un ministru. "Plătesc oalele sparte ale altora"

Deputatul PSD Mădălin Voicu a spus, joi, după ce și-a studiat dosarul, că lumea care îl cunoaște știe cum este, că el nu are nevoie să se apere și așteaptă să i se demonstreze cu probe acuzațiile din dosar.

De asemenea, Voicu a spus că nu a intervenit la nimeni de la ANAF, nici nu cunoaște pe nimeni de acolo, doar că a fost interceptat când l-a sunat pe fostul ministru PSD al Fondurilor europene, Eugen Teodorovici, și i-a cerut acestuia să-l primească într-o audiență pe Nicolae Păun, scrie Antena 3.

"Eu nu cunosc pe nimeni de la ANAF. Problema cu intervenţiile mele era legată de un telefon dat domnului Teodorovici (Eugen Teodorovici - n.r.), rugându-l să îl primească pe domnul deputat Păun, nu mergând eu acolo, chestie care s-a întâmplat, după care lucrurile au decurs normal. Eu, în principiu, nu am făcut decât să ajut. Adică în speranţa că lucrurile prin proiect se vor rezolva, de bună credinţă am sprijinit, nu am băgat pile cum se spune clasic. Nicu (Nicolae Păun - n.r.), de exemplu, putea să intervină la domnul Teodorovici la fel cum am intervenit eu. Numai că eu, fiind prieten şi coleg de partid, am făcut oficiul acesta prin telefon, deci nu m-am dus cu el de braţ. Nu am făcut niciun fel de vizită undeva, pe care să o putem considera ca făcând parte dintr-o chestie de trafic de influenţă. Să dai un telefon unui prieten şi să-i spui: primeşte-l pe X sau pe Y că are o problemă de discutat cu tine...', a susţinut Mădălin Voicu.

De asemenea, întrebat dacă ştia ce urmau să discute Păun şi Teodorovici, Mădălin Voicu a spus că a presupus că este vorba de proiecte de 'genul acesta' (proiecte europene - n.r.). 'Presupuneam că acesta ar putea fi unul din motivele întâlnirii. Eu sunt un om corect, am avut întotdeauna o conduită pe care nu am abandonat-o, sunt educat, nu am luat niciodată niciun ban de nicăieri, decât pe ştatul de plată, adică în condiţiile în care am făcut o muncă sau am prestat un anumit serviciu. Deci la mine nu există problema asta cu spălare de bani', a subliniat Mădălin Voicu.

Mădălin Voicu a explicat că interceptările din dosarul său nu au relevanţă juridică.

Foarte frumoase sunt (interceptările din dosar n.r.), adică stereo. Sunt interceptări ciudate, adică au cel puţin un grad de banalitate care presupun că nu-l pot folosi domnii de la DNA (...) Trebuie să vă spun un lucru: aştept să mi se demonstreze cu probe vinovăţia, a afirmat deputatul PSD.

[citeste si]

Sigur că ei (DNA n.r.) mă scot în faţă ca pe urs. Îl luăm pe Mădălin, lasă că merge şi Mădălin. Bine, nu e numai cazul lor şi în partid e la fel (...) Acum, din cauza unor lucruri pe care le-am spus, le-am crezut şi le-am făcut trebuie să plătesc oalele sparte ale altora, a adăugat deputatul.

Nu înţeleg termenii juridici în formularea pe care o citim în cele 15 sau 16 dosare (...) În referatul pe care l-am citit este clar ce scrie acolo. Sunt probleme tehnice sau, mă rog, de interpretare sau de analiză pe care eu nu le înţeleg, pentru că nu mă pricep, a mai spus deputatul PSD.

Întrebat de jurnalişti dacă va face o recomandare pentru colegii deputaţi, în privinţa votului din plen, Mădălin Voicu a spus că nu îşi permite să facă recomandări nimănui. De asemenea, el a explicat că deputaţii îl cunosc suficient de bine ca să nu mai fie nevoie de aşa ceva.

Comisia juridică a Camerei Deputaților se va reuni, luni, începând cu ora 10.30, pentru a analiza cererile DNA de reținere și arestare preventivă în cazul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Precizarea a fost făcută, joi, la Palatul Parlamentului, de deputatul Eugen Nicolicea, membru al comisiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel